Da vi hjemme hos os er stor fan af cheesecake, men knap så tossede med de mange tomme kalorier, besluttede jeg mig for at lave en sundere og mere proteinrig udgave af slagsen.
Det blev til denne lille lækre sag med fyld af blandt andet skyr og hytteost, som tilnærmer sig den rigtige konsistens som vores favorit cheesecake har.
Til en kage på 24 cm i diameter
Det skal du bruge
120 g. dadler uden sten
150 g. mandler
50 g. ymerdrys uden tilsat sukker
40 g. peanut-butter
250 g. hytteost
250 g. skyr
500 g. frosne jordbær
1 tsk. vanille essens
50 g. proteinpulver med vanillesmag (jeg brugte denne)
10 dråber Perfekt Sød
5 plader husblas (ønskes en mere fast konsistens på fyldet tilføj mere husblas)
300 g. friske jordbær (til pynt)
Bund
Kom mandler og ymerdrys i blenderen og blend det til fint mel. Tilsæt dadler og peanut-butter og blend til det har en klistret konsistens. Put massen i en springform på 24 cm og pres den godt ned med fingrene. Sæt den på køl
Fyld
Blend de frosne jordbær og tilsæt hytteost og skyr. Blend fyldet sammen til det har en cremet konsistens. Tilsæt derefter proteinpulver og vanille essens. Smag til med Perfekt Sød. Hæld fyldet i en stor skål.
Lig husblas i blød i koldt vand i 5 min. Kom den derefter i en gryde og smelt den langsomt ved lav varme. Tilsæt en smule af fyldet og rør det godt sammen i gryden. Når husblas er rørt godt sammen med den tilsatte fyld, kommes hele grydens indhold over i resten af fyldet i skålen.
Hæld fyldet over bunden og sæt kagen på køl i min. 8 timer. (gerne natten over)
Pynt med friske jordbær.
Go' fornøjelse! :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar