Til 6 pers
Det skal du bruge
1 kg oksekød 6-10%
250g løg
3 fed hvidløg
3 tsk paprika
3 tsk hvidløgspeber
1 tsk stødt chili
1 håndfuld frisk basilikum
400g aubergine (ca. 1 1/2 stk)
400g hakkede tomat med basilikum (1 stk dåse)
140g tomatpure (1 stk dobbeltdåse)
3 tsk engelsk sovs
lidt perfekt sød
salt
50g hakkede mandler (skal bruges som topping)
lidt olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Steg kødet i en gryde med olivenolie. Hak løg, hvidløg og skær aubergine i skiver. Tilsæt de hakkede løg, hvidløg og resten af ingredienserne undtagen de hakkede mandler til topping. Smag til med perfekt sød og salt.
Kom et tyndt lag kødsovs i en bradepande på 20 x 30 cm og kom derefter et lag aubergine på. ialt 3 lag kødsovs og 2 lag aubergine. Bag i 25 min ved 180 grader. Ta' den ud og drys de hakkede mandler over og giv den 5 min mere ved 220 grader - til toppen er grylden.
Som tilbehør fik vi en kalorielet udgave af coleslaw. Opskriften finder du her.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar