lørdag den 26. april 2014

Lækre stenalderbrød

Om opskriften
Denne opskrift på stenalderbrød stammer fra Thomas Rode på Kong Hans.

Jeg har valgt at dele denne opskrift på stenalderbrød med jer herinde da jeg syntes de smager utrolig godt, og de er gode som en lille snack til maden eller som mellemmåltid. Jeg er dog mere til at lave dem tynde så de bliver mere som knækbrød/snack og ikke som "rugbrød" for det syntes jeg ikke på nogen måde det minder om.
opskrift og fremgangsmåde finder du her under, jeg vil dog anbefale at halvere opskriften da de er bedst når de er nylavet :-)

Det skal du bruge:
100 gram græskarkerner
100 gram solsikke kerner
100 gram mandler
100 gram valnødder
100 gram hørfrø
100 gram sesamfrø
5 stk ÆG
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 tsk salt

Sådan gør du:
1. Vent med at blande olien i til sidst (Vigtigt)
2. Bland alle øvrige ingredienser sammen i en skål, rør olien i, til den fordeler sig med ægene.   
3. Kom massen i en smurt form eller brug bagepapir.
4. Bag brødet i en time ved 160 grader midt i (forvarmet ovn)
5. lad brødet stå i 2-4 min i formen så olien fordeler sig tilbage i brødet og sådan at brødet slipper formen nemt.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar