Jeg elsker Pavlova, især chokolade Pavlova! Er dog ikke så vild med alle de kalorier den indeholder. Derfor har jeg brugt en del tid og mange forsøg på at lave en kaloriereduceret udgave af den. Det er lykkedes og den smager virkelig som noget der indeholder mange flere kalorier - hvilket er godt ;o)
Til 8 pers.
Det skal du bruge
Marengsbund
50g Mørk chokolade (min 70%)
100g æggehvider
15g ren kakao
1 tsk eddike evt. bassamicoeddike
100g sukrin sukker
Creme
50g sukrin
20g marizena
150g kokosmælk light
2 æggeblommer
1 stk vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
200g skyr
Pynt
200g friske jordbær
50g friske blåbær
Fremgangsmåde
Marengsbund
Tænd ovnen på 140 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
Hak chokoladen i grove stykker - ta' lidt fra til pynt.
Kom æggehviderne i en skål og pisk dem stive, tilsæt sukrin sukkeret lidt efter lidt, mens i pisker videre, til massen er sej og glat. Tilsæt chokolade, kakao og eddike og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber (vigtigt ikke piske, da den så vil falde sammen!).
Fordel blandingen i en rund cirkel - ca. 20 cm i diameter på bagepladen. Sæt pladen i ovnen på midterste rille og giv den 1 time - uden at åbne lågen så den falder sammen. Når den er færdig stilles den til afkøling.
Creme
Kom sukrin, marizena, kokosmælk, æggeblommer og vaniljekorn i en gryde og varm op under omrøring. Lad cremen koge ca. 1 minut under omrøring. Kom cremen over i en skål og stil den på køl. Når cremen er kølet ned tilsæt skyr og pisk det sammen til det har en ensartet konsistens.
Fordel cremen på den afkølede marengsbund, pynt med friske jordbær, blåbær og det sidste chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar